Zoek
Sluit dit zoekvak.

Veteranendag bij NOS en Radio 5

De NOS besteedt zaterdag (25 juni) op twee momenten aandacht aan Veteranendag. In de middaguitzending van 12.50 uur tot 14.40 uur is op NPO 2 een live verslag te zien van het door koning Willem-Alexander af te nemen defilé. Verder is er een samenvatting van de plechtigheid in de Ridderzaal.

In de avonduitzending van 18.50 uur op NPO 2 volgt een samenvatting van de gebeurtenissen en blikt Astrid Kersseboom met haar gast generaal b.d. Mart de Kruif terug op de twaalfde editie van Veteranendag.

In de samenvatting is ook een toespraak van premier Rutte te zien en de jaarlijkse uitreiking van de medailles op het Binnenhof.

Veteranendag ook live te horen op Radio 5
Zaterdag doet Radio 5 ook live verslag van de Nationale Veteranendag vanaf het Malieveld in Den Haag. Van 10.00 tot 18.00 uur horen luisteraars alles over onder meer de reünies van vredesmissies, het defilé en alle andere feestelijke activiteiten op het Malieveld.

Jurre Bosman, zendermanager NPO Radio 5: “Het is belangrijk dat de verhalen worden verteld van de duizenden mannen en vrouwen die nu en in het verleden hun leven wagen voor onze vrijheid. Op Veteranendag horen luisteraars die verhalen en bedanken we de veteranen voor hun inzet.”

De dag op Radio 5 wordt gepresenteerd door Tom Herlaar, Ron Brandsteder, Petra de Joode en Jeanne. In de mobiele studio van Radio 5 op het Malieveld komen veteranen, artiesten –waaronder O’G3ne en Renee van Bavel – en andere gasten langs. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten