Zoek
Sluit dit zoekvak.

Uit het media archief: televisietoren Hoogersmilde ingestort

Radio.NL keert regelmatig terug in de tijd. Vandaag is het al weer vijf jaar geleden dat heel Nederland merkte dat er iets mis was in Hoogersmilde. Door een brand op 180 meter hoogte stortte het bovenste gedeelte van de televisiemast in Hoogsersmilde naar beneden.

De complete media storte zich op het nieuws. De tv-mast in Hoogersmilde was een kleine 300 meter hoog. De onderste 82 meter bleef overeind staan. Op dit moment is er officieel nog steeds niet bekend over de oorzaak.

Ook de zendmast (Gerbrandytoren) van Lopik bij IJsselstein werd na een korte brand uit voorzorg uitgeschakeld.

Veel zenders ondervonden grote problemen, waaronder: Radio1, Radio 2, 3FM, en Radio 4, Skyradio, BNR Nieuwsradio, Radio M, RADIONL, 100%NL, Radio Veronica, RTV Drenthe, Arrow Classic Rock Noord, Slam FM en Q-music. [Radiowereld.NL]