BBC-presentator Denning bekent nog meer kindermisbruik

De voormalige BBC-radiopresentator Chris Denning is in 2014 veroordeeld tot dertien jaar cel voor seksueel misbruik van 24 jongens van 1967 tot 1985. Deze weke heeft hij nog eens 21 kindermisbruikzaken bekend. De slachtoffers van de inmiddels 75-jarige Chris Denning waren tussen de 8 en 16 jaar oud zo meldt The Guardian.

De ex-radiopresentator is na onder meer Jimmy Savile (inmiddels overleden), Stuart Hall, Rolf HarrisMax Clifford, en Ray Teret de zoveelste BBC-prominent die kinderen seksueel heeft misbruikt.

Denning werd in 2013 gearresteerd als onderdeel van Operation Yewtree, het politieonderzoek dat werd opgezet naar onder meer Jimmy Savile. Denning werkte bij de BBC als een omroeper op BBC2 en als muziekproducent toen BBC Radio 2 in 1964 werd gelanceerd. In 1970 werd hij ontslagen op verdenking van seksuele misdrijven. De volgende dertig jaar zat hij regelmatig in Britse gevangenissen.

De Britse presentator paaide jongens door hen mee te nemen naar de optredens van het muziekprogramma Top of the Pops, waar hij hen voorstelde aan presentator Jimmy Savile. De politie kwam Denning in deze zaak op het spoor tijdens een groot onderzoek naar seksueel misbruik. Dat werd opgezet nadat was gebleken dat Savile honderden kinderen had misbruikt. Hij was ook betrokken bij de carrière van Gary Glitter, de Britse glamrockzanger die in 1997 werd gearresteerd wegens het bezit van kinderporno. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten