Grand Prix Radio in Spa op 100.0 FM

Het internet radiostation Grand Prix Radio heeft toestemming gekregen om komend weekend uit te zenden via FM 100.0 vanaf het circuit van Spa Francorchamps tijdens de Formule 1 Grand Prix van België. Het is voor het eerst dat een Nederlandse radiozender in het buitenland tijdens een Formule 1 raceweekend live mag uitzenden op FM.

Grand Prix Radio in Spa op 100.0 FM Voor de Nederlandse autosportfans (men verwacht er zo’n 100.000) is het bovendien ook handig om met een transistorradio tijdens de race naar het live commentaar te luisteren van Olav Mol terwijl ze naast de baan staan of zitten en o.a. Max Verstappen in aktie zien.

Grand Prix Radio zendt namelijk álle Formule 1 races live uit (i.s.m. de Nederlandse F1 TV-licentiehouder Ziggo Sport).

Grand Prix Radio zal donderdagavond vanaf Spa ‘de lucht in gaan’. De antennemast zal op het Formule 1 TV-Compound worden opgebouwd.

Olav Mol: “Het was nogal wat werk om de benodigde vergunningen en toestemmingen te krijgen. Maar het is gelukt! Dus iedereen moet vooral lekker een FM-radio meenemen naar Spa dit weekend, zo blijf je van alles op de hoogte.

Foto: Twitter
Dit is uniek. Onze verslaggever Lucas Degen gaat de Nederlandse fans op de tribunes, langs het circuit en op de campings voor de Grand Prix Radio microfoon halen. Ook de nachtprogramma’s van Lucas zullen vanaf de Verstappen-Camping, die aan het circuit ligt, komen”. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten