Radio 2 deejay Gerard Ekdom brengt tweede boek uit

Radio 2 deejay Gerard Ekdom heeft weer een nieuw boek geschreven. ‘Ekdoms Hidden Treasures’ is een soundbook over 80 liedjes, 80 verhalen en 4 cd’s. Dit is het tweede boek dat de bekende deejay publiceert.

In 2008 kwam zijn eerste boek uit onder de titel: “Ik Zal Kijken Wat Ik Voor Je Kan Doen” Daarin vertelde hij over zijn leven bij 3FM.

Het soundbook Gerard Ekdom’s – Hidden Treasures is een boek met ruim 200 pagina’s inclusief 4 cd’s met daarop 80 tracks. In het boek leer je Gerard kennen vanaf het moment dat hij als klein jochie z’n eerste singletje koopt tot aan de gedreven radiomaker die hij nu is. Daarna neemt hij je bij de hand om je door middel van leuke radio verhalen en grappige anekdotes uit zijn privé leven wegwijs te maken in de wereld van de “Hidden Treasures”.

Samenvatting
Gerard Ekdom is één van de grootste radiosterren van Nederland en inmiddels ook een veelgevraagde gast bij verschillende tv-programma’s, zoals ‘RTL Late Night’ waar hij vaak aan tafel zit als muziekdeskundige. Hij is een echte muzieknerd en verteld heel gepassioneerd over zijn favoriete artiesten, bands en nummers. Vooral de vergeten hits (hidden treasures) houden hem bezig en hij heeft er een persoonlijke missie van gemaakt om ze te behoeden voor de vergetelheid. Dagelijks zijn zulke hits te horen in zijn ochtendprogramma ‘Ekdom In De Ochtend’.

Voor het Soundbook ‘Hidden Treasures’ neemt de deejay de lezers mee langs tachtig vergeten liedjes, waaronder veel grote hits van bekende namen. Daarnaast staan er een aantal verrassingen op van nummers die tot nu toe alleen op vinyl verkrijgbaar waren en nu dus voor het eerst op cd verschijnen. Bij het beluisteren van de muziek wordt je vaak overvallen door dat bekende “o ja”-gevoel en het werkt bijna verslavend want je verlangt meteen naar de volgende hidden treasure.

Gerard wil de lezer en luisteraar verrassen met de samenstelling van de tracklist maar vooral met de verhalen achter deze liedjes en welke rol deze nummers in zijn muzikale carrière tot nu toe hebben gespeeld. Als Gerard over muziek begint te praten is hij niet te stoppen. Dus het plan voor dit boek en het ontstaan ervan is een fantastische ervaring voor hem.

Zijn verhaal, dat leest als een spannend jongensboek, is een muzikale ‘roadtrip’ door de popgeschiedenis. De bijbehorende soundtrack is verdeeld over vier cd’s. ‘Ekdoms Hidden Treasures’ is onder andere te bestellen via bol.com. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten