Presentator na oordeel kantonrechter terug bij RTV Rijnmond

Programmamaker Roland Vonk van RTV Rijnmond mag weer aan het werk, nadat hij op non-actief was gezet door de regionale omroep voor Zuid-Holland-Zuid. Hij had een hoogoplopend conflict met interim-directeur Bert Klaver. Vonk mag van de kantonrechter per direct weer aan het werk.

Presentator na oordeel kantonrechter terug bij RTV Rijnmond RTV Rijnmond moet Roland Vonk weer toelaten tot zijn werkzaamheden als redacteur / verslaggever en radiopresentator bij RTV Rijnmond. Daarnaast moet de regionale omroep de proceskosten betalen.

De radiopresentator was enkele maanden geleden op non-actief gezet na het intern versturen van een mail waarin Vonk vragen stelde over het hoge salaris en de bonussen van de inmiddels vertrokken directeur Eric Wehrmeijer, terwijl RTV Rijnmond steeds moet bezuinigen.

Hier was RTV Rijnmond niet blij mee en verzocht om ontbinding van de arbeidsovereenkomst. Luisteraars waren niet blij met deze actie en startten een actie op Facebook. En vandaag oordeelde de rechter anders.

Roland Vonk: “De kantonrechter heeft gesproken. Het verzoek van RTV Rijnmond om mij te ontslaan is afgewezen. Mijn schorsing is per direct opgeheven. Rijnmond is ‘veroordeeld’ om mij per direct weer toe te laten tot mijn werkzaamheden. Er is altijd nog de mogelijkheid van hoger beroep. Maar ik ga vanmiddag de achtergevel maar eens verven, nu ik nog tijd heb.” [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten