VS: Rush Limbaugh nog eens vier jaar op de radio

De Amerikaanse conservatieve talkshowpresentator Rush Limbaugh blijft ook de komende jaren te horen. “El Rushbo” heeft zijn contract met iHeart Media met nog eens vier jaar verlengd. Hoeveel hij met zijn nieuwe contract gaat verdienen is niet bekend.

Rush Limbaugh is sinds 1988 te horen met zijn eigen talkshow op de radio. Dagelijks is de drie uur durende show van Rush Limbaugh te beluisteren via meer dan 600 radiostations. Wekelijks stemmen er meer dan 13,5 miljoen luisteraars af op de populaire talkshowpresentator.

De verlenging van het contract van Limbaugh komt op het moment dat Donald Trump namens de republikeinen gaat proberen in het Witte Huis te komen. “Ik ben blij dat ik door kan gaan, want ik wil zeker op de radio zijn als de Russen de emailtjes van Hillary vinden,” aldus Limbaugh.

Toch was het de afgelopen maanden allerminst zeker of Limbaugh bij zijn huidige broodheer zou blijven. “Ik heb me de afgelopen zes maanden steeds afgevraagd of ik op de huidige manier wilde doorgaan, iets anders wilde doen of wilde stoppen.”

Hoeveel Limbaugh met zijn nieuwe contract gaat verdienen is niet bekend. In 2008 tekende hij nog een contract voor acht jaar ter waarde van $400 miljoen. Maar bronnen melden aan Politico dat het nu een stuk minder is.

iHeart Media zou het hoge bedrag niet langer meer kunnen ophoesten. Er zijn namelijk nog steeds grote adverteerders die zijn show boycotten nadat Limbaugh in 2012 een studente had uitgescholden voor slet en hoer, omdat zij voorstander was van het vergoeden van de pil door verzekeraars.

De kans is dan ook groot dat geld ermee te maken heeft gehad dat de onderhandelingen tussen Limbaugh en iHeart Media lang hebben geduurd. Enkele jaren geleden liet Limbaugh al weten zijn show alleen voor het geld te maken. “Ik doe mijn show voor de luistercijfers. Ik wil de meeste luisteraars zodat ik reclamezendtijd duurder kan verkopen, wat voor meer geld zorgt.” [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten