Ronde van Spanje rechtstreeks op Eurosport

De 71ste editie van de Ronde van Spanje wordt van zaterdag 20 augustus tot en met zondag 11 september gereden. Eurosport zal hier live verslag van doen. Van vrijwel elke etappe zijn de laatste 3 uren rechtstreeks te volgen op Eurosport 1.

Vrijwel alle etappes van de Vuelta a España zijn dus live te zien op Eurosport 1. Alleen op zondag 4 september, als op het circuit van Silverstone (UK) de MotoGP Grand Prix van Engeland wordt gereden, kan geen uitzending plaatsvinden.

De Ronde van Spanje, vorig jaar gewonnen door de Italiaan Fabio Aru, gaat van start in de avond van zaterdag 20 augustus, nabij het in Noordwest Spanje gelegen Ourense, met een – nagenoeg vlakke ploegentijdrit van Laias naar Castrelo do Miño.

Parcours 3,277.3 km
Het parcours van deze editie is in totaal 3,277.3 km lang en bestaat verder uit 7 vlakke etappes, 12 berg- en heuveletappes (51 beklimmingen in totaal) en een 29,4 kilometer lange individuele tijdrit. Tien etappes finishen heuvelop. Online is de Vuelta ook te volgen, maar wel tegen betaling. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten