Zoek
Sluit dit zoekvak.

Omroep Zeeland Radio blijft marktleider in provincie Zeeland

Omroep Zeeland Radio scoorde in de maanden juli en augustus de hoogste luistercijfers. Ruim een kwart van de Zeeuwen luisterde naar de radio-uitzendingen van Omroep Zeeland. Daarmee bleef de regionale publieke omroep de afgelopen maand Sky Radio (16,4%) en Radio 538 (12,4%%) ver voor.

Omroep Zeeland Radio blijft marktleider in provincie ZeelandVan 9,1% naar 25,3%
De luistercijfers van Omroep Zeeland Radio zitten de laatste jaren weer in de lift. In dezelfde periode vorig jaar scoorde Omroep Zeeland namelijk nog een marktaandeel van 13,1%. In 2014 was dat nog 9,1%.

De radio van Omroep Zeeland werd ook nog eens het best beluisterd van alle regionale omroepen in Nederland.

Dat Omroep Zeeland uitermate goed scoort is niet heel opmerkelijk. Zeeland is momenteel een krimpprovincie wat inhoudt dat veel Zeeuwen de provincie verlaten om elders in het land te gaan wonen. Vooral jongeren verlaten de provincie, terwijl ouderen juist blijven. En ouderen luisteren traditioneel vaak naar de regionale omroep.

Hieronder staat een overzicht van de regionale luistercijfers van Zeeland  in de doelgroep 10+. [Radiowereld.NL]

Top 10
1.Omroep Zeeland – 25,3%
2. Sky Radio – 16.4%
3. Radio 538 – 12,3%
4. NPO Radio 1 – 8,2%
5. NPO Radio 5 – 7,9%
6. Radio Veronica – 4,5%
7. Overige zenders – 4,2%
8. Radio 3FM – 4,2%
9. 100% NL – 3,2%
10. Radio 10 –  2,6%

Gerelateerde berichten