Zoek
Sluit dit zoekvak.

538 deejay Coen Swijnenberg wordt ambassadeur Hoogvliegers

Coen Swijnenberg, presentator van de ‘Coen & Sander Show’ op Radio 538, gaat zich inzetten voor Stichting Hoogvliegers. “Ik volg de stichting al jaren en hou er van om ‘on air’ te zijn, op de radio en nu dus ook in de lucht. Ik ben blij dat ik zo een steentje kan bijdragen aan onze missie, namelijk chronisch zieke en gehandicapte kinderen een dag piloot laten zijn”.

538 deejay Coen Swijnenberg wordt ambassadeur Hoogvliegers De stichting Hoogvliegers organiseert regelmatig dagen voor kinderen waar zieke en gehandicapte kinderen een vlucht mochten maken in een vliegtuigje.

Als ambassadeur wil hij nu ook zijn steentje bijdragen aan de het werk van de stichting.

“Het is niet alleen de rondvlucht waar het om gaat, de kinderen worden aan het begin van de dag opgehaald van een locatie in de buurt waar bijzondere auto’s en vrachtwagens klaarstaan”, aldus Coen op Facebook.

“Onder politiebegeleiding en al toeterend worden ze naar het vliegveld gereden waar ze na een feestelijke ontvangst aan de dag kunnen beginnen. Het gaat in sommige gevallen om ernstig zieke kinderen, zo is er een vliegtuigje beschikbaar waar een brancard in kan.”

Hij is ambassadeur geworden van de stichting die hij al jaren kent. “Het was geweldig om van dichtbij te kunnen zien hoe alle vrijwilligers er voor hebben gezorgd dat de dag een groot succes werd voor de kinderen. Ik zag veel lachende gezichten van alle jonge piloten die aan het einde van de dag trots hun eigen pilotendiploma in ontvangst namen.”

Stichting Hoogvliegers helpt ruim 1o keer per jaar ernstig zieke en gehandicapte kinderen even uit hun dagelijkse omgeving te halen om hen een bijzonder leuke ervaring te bieden op een vliegveld in Nederland. [Radiowereld.NL]