Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Jan Kriek in nieuwe adviesrol voor directie AvroTros

Jan Kriek gaat vanaf deze maand AvroTros adviseren als projectleider Journalistiek. Met deze nieuwe uitdaging legt Kriek na tien jaar zijn functie van hoofdredacteur bij het actualiteitenprogramma EenVandaag overwacht neer. Hij zou volgens de Telegraaf de steun van zijn redactie bij EenVandaag zijn verloren.

Jan Kriek in nieuwe adviesrol voor directie AvroTros EenVandaag is onder Krieks leiding volgens AvroTros “gegroeid tot een sterk merk, waarnaast het tv- en radioprogramma ook de spraakmakende documentaires Dossier EenVandaag onder vallen.

Met een stijgend marktaandeel voor het televisieprogramma en de komst van EenVandaag Radio heeft Kriek een groter en breder publiek aan EenVandaag weten te binden.”

Eric van Stade, algemeen directeur AvroTros: “Jan heeft EenVandaag de afgelopen jaren naar een hoger niveau getild. Het programma is uitgegroeid tot een multimediaal platform dat dagelijks een groot publiek bereikt op televisie, radio en internet. Zeker in een fusieperiode is dat een knappe prestatie”.

Jan Kriek: “Het was een prachtige klus maar na tien jaar topsport, want zo voelt het, is het tijd om het stokje door te geven. Ik ben trots op wat we met z’n allen met EenVandaag dagelijks weten neer te zetten. Boeiende, verrassende verhalen op een toegankelijke manier verteld. EenVandaag staat voor journalistiek met een menselijk gezicht. Daarmee bereiken we elke dag een miljoenenpubliek. Nu is het voor mij tijd voor iets nieuws”.

Door het onverwachte vertrek van Krieks is niet bekend wie de functie als hoofdredacteur ‘EenVandaag’ overneemt. AvroTros is al een sollicitatieprocedure gestart. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten