Radio Veronica stopt met Countdown Café

Radio Veronica gaat stoppen met het programma “Countdown Café” op vrijdagavond. Dit bevestigt presentator Kees Baars op Facebook. Het programma zou niet meer passen bij de nieuwe koers van het radiostation.

Radio Veronica stopt met Countdown Café“Helaas lieve mensen, het is niet anders….Countdown Café moet stoppen,” zo schrijft Baars op zijn Facebookpagina. “Buitengewoon jammer.” Wanneer de laatste uitzending is, is nog niet bekend.

Countdown Café was in eerste instantie in de jaren ’80 en ’90 te horen bij de toen nog publieke omroep Veronica op Hilversum 3/Radio 3. Begin 2015 besloot de nieuwe station director Erik de Zwart het programma nieuw leven in te blazen bij het huidige commerciële Radio Veronica. De Zwart wilde met het radiostation leunen op het succesvolle verleden.

Sinds 1 oktober hebben TMG, eigenaar van Radio Veronica, Talpa hun radiokrachten gebundeld. Hierdoor behoren Radio Veronica, Sky Radio, Radio 538 en Radio 10 nu tot één bedrijf. Het is de bedoeling dat al deze stations een eigen identiteit krijgen en aanvullend op elkaar worden in plaats van concurrerend.

Bij Radio Veronica gaat daarom het nodige veranderen. Vorige week werd al bekend dat Erik de Zwart per direct is gestopt als station director. Dave Minneboo, Radiodirecteur van de 538Groep, neemt zijn taken over. Daarnaast is de middagshow met Martijn Muijs vernieuwd waarbij sidekick Nicky Verhage plaats heeft moeten maken voor twee opvolgers. Tevens komt Tim Klijn het station vanaf januari versterken. [Radiowereld.NL]