Regionale omroep L1 Radio eerste keer marktleider in Limburg

L1 Radio is voor de eerste keer marktleider in Limburg. Dat blijkt uit de cijfers van NLO/GfK over de periode september / oktober. Het marktaandeel is gestegen van 16,0% naar 17,6%, een nieuw record, zo meldt de regionale publieke omroep.

3FM is naar de tweede plek gezakt met een marktaandeel van 16,9% naar 16,0%, daarna volgt Radio2 met 13,4%. Alle andere zenders in Limburg zitten onder de 10% marktaandeel. Bekijk hier een actueel overzicht

In het ‘Strategisch Plan’ van L1 staat een doelstelling van 14% marktaandeel voor L1 Radio op jaarbasis. Na tien maanden staat het gemiddelde op 14,3%. Alleen de regionale publieke omroepen in Groningen, Friesland en Zeeland hebben op dit moment een groter marktaandeel dan L1 Radio. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten