Regionale omroepen in Limburg en Brabant bundelen krachten

De regionale omroepen L1 en Omroep Brabant willen de krachten een klein stukje gaan bundelen. Doel is de journalistiek in beide provincies een kwaliteitsimpuls te geven, commercieel slagvaardiger te worden en innovatiever te opereren in een snel veranderend medialandschap.

De regionale identiteit en de inhoudelijke autonomie van beide omroepen staan bij de samenwerking voorop. De redacties blijven waar ze nu ook zijn, in hun eigen provincie. Aan de merknamen L1 en Omroep Brabant verandert dan ook niets.

Samenwerking
L1 en Omroep Brabant hebben in de voorbije jaren geprobeerd om samen met de overige regionale omroepen een antwoord te formuleren op de uitdagingen van de toekomst. Uiteindelijk zijn de omroepen toch tot de conclusie gekomen dat de journalistiek in de regio het best gediend is bij een samenwerking dichtbij huis. Hierdoor blijven de lijnen kort en kan snel worden ingespeeld op actuele veranderingen.

De samenwerking moet naast de journalistieke impuls eveneens een antwoord geven op de bezuinigingstaakstelling vanuit de Rijksoverheid. L1 en Omroep Brabant zien de krachtenbundeling ook als antwoord op dit vraagstuk.

De twee regioniale omroepen in Zuidoost Nederland nemen met dit voorgenomen besluit zelf het initiatief om voor de komende jaren hun toonaangevende rol in de regionale journalistiek op een professionele wijze te kunnen blijven vervullen. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten