Search
Close this search box.

EO start het nieuwe jaar met Planet Earth II

De EO start het nieuwe jaar met de serie ‘Planet Earth II’, het vervolg op de gelijknamige BBC serie van tien jaar geleden. Vanaf zondag 1 januari 2017 is ‘Planet Earth II’ iedere zondagavond om 20.20 uur te zien op NPO1.

In Planet Earth II is een verkenningstocht te zien naar eilanden, bergen, jungles, woestijnen, graslanden en steden van de wereld. Elke aflevering bevat verschillende verhaallijnen, op locaties verspreid over heel de wereld. De kijkers komen oog in oog te staan met bijzondere dieren en maken reizen door diverse natuurgebieden.

De makers hebben dit keer letterlijk een ander perspectief gekozen. In plaats van een helikopterperspectief (van bovenaf neerkijken op de wereld en haar schoonheid) zien we nu het landschap door de ogen van de dieren zelf. Met dit perspectief komt de kijker extreem dicht bij de dieren en hun ervaringen. Om dit effect te bereiken werden camera’s o.a. gecamoufleerd en op afstand bediend.

Er werd drie jaar gewerkt aan Planet Earth II met als resultaat 13 uur meeslepende televisie. De verschillende productieploegen maakten 117 filmtrips in 40 landen. En dat gedurende ruim 2.000 draaidagen.

Planet Earth II is een BBC productie en wordt voor de uitzendingen op NPO 1 ingesproken door de Nederlandse voice-over Peter Drost. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten