Search
Close this search box.

Grofgebekte ‘Eurokok’ Martin Blöte (70) overleden

Martin Blöte, beter bekend als Eurokok Martin, is zaterdagochtend op 70-jarige leeftijd overleden. De coryfee van het programma ‘Van Zuks Dus’ bij de regionale publieke omroep RTV Noord-Holland leed al geruime tijd aan longkanker.

De kijker hield van hem of haatte hem. Martin Blöte (Eurokok Martin) maakte met zijn uitzendingen altijd veel los. Grof gebekt, maar altijd eerlijk en recht voor z’n raap liet hij bij de mensen thuis in de keuken zien hoe je moet koken. Simpel, snel en vooral niet moeilijk doen. De ‘Eurokok’ kreeg zijn bijnaam vanwege zijn goedkope gerechten.

Martin werd, op de voet gevolgd door Van Zuks Dus-cameraman Erik Dijkstra, al snel een bekende Noord-Hollander. Ze braken definitief door toen Martin een gehaktbal Kiekeboe moest maken.

Een gehaktbal met een ei erin weggestopt. “Die nagels worden vanzelf wel schoon in het gehakt”, is sindsdien nog steeds één van zijn meest memorabele uitspraken.

Het fragment leverde hem zelfs, tot zijn grote trots, een nominatie op voor tv-moment van het jaar bij ‘De Wereld Draait Door’. [RTV NH/Radio.NL]

Gerelateerde berichten