Search
Close this search box.

In februari meer duidelijkheid over veiling DAB+capaciteit

Begin februari komt er meer duidelijkheid over de veiling van DAB+capaciteit. Afgelopen woensdag liet Minister Kamp tijdens het telecomdebat weten dat in februari de veilingprocedure voor digitale etherradio openbaar geconsulteerd gaat worden.

In de zomer van 2017 vindt dan de daadwerkelijke veiling plaats, waarna per september gestart kan worden met uitzenden.

Alle landelijke en regionale commerciële radiostations behouden de DAB+capaciteit die gekoppeld is aan hun analoge FM of AM-vergunning. Daarnaast is er nog restcapaciteit op drie van de vijf allotments van het bovenregionale kavel. Het gaat hierbij om allotments ZuidNL (7A), ZuidwestNL (9D-Z) en Noord-WestNL (9D-N).

Lees verder in het Grootste DAB Dossier

Gerelateerde berichten