Search
Close this search box.

Mariah Carey op 1 in Winterse 50 bij 150 radiozenders

‘All I want for Christmas is you’ van Mariah Carey is dit jaar de populairste kersthit bij 150 radiozenders in Nederland en Belgie. Het nummer uit 1994 stijgt van plaats 5 naar de hoogste plek in de Winterse 50, de jaarlijkse kersthitlijst.

De nummer 1 van vorig jaar, Wham! met ‘Last Christmas’, zakt naar plek 2. De nummer 3 in de lijst met grootste kersthits is ‘Driving home for Christmas’ van Chris Rea. De vijftiende editie van de Winterse 50 is de komende week te horen bij 150 omroepen.

Overleden artiesten
David Bowie en Prince komen dit jaar nieuw binnen in de hitlijst. Coördinator Martijn de Lange: “Beide artiesten stonden nog nooit in de Winterse 50. In het jaar waarin ze allebei komen te overlijden, is er zoveel op hun kerstliedjes gestemd dat ze in de lijst staan.”

David Bowie is samen met Bing Crosby de hoogste nieuwe binnenkomer, op plek 39 staat ‘Peace on earth/Little drummer boy’. Prince komt met zijn band The Revolution binnen op 46 met ‘Another lonely Christmas’.

“En ook nummer 42 kun je zien als eerbetoon aan een artiest die dit jaar is overleden,” zegt De Lange, “het nummer ‘Hallelujah’ van Pentatonix is een cover van Leonard Cohen.” Alleen de vierde nieuwkomer in de lijst heeft niet met een overleden artiest te maken.

Radio 2 deejay Gerard Ekdom staat als zijn alter-ego Gary Fomdeck op plek 48 met ‘I’ll be there this Christmas’. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten