Massaal schotelantennes verwijderd in Rotterdam

Schotels verpesten het straatbeeld van het Rotterdamse Crooswijk. Woningcorporatie Woonstad wilde daarom een totaalverbod op satelietschotels. Deze week heeft de woningcorporatie inmiddels een begin gemaakt aan het verwijderen van de schotels die nog steeds niet zijn verwijderd door de bewoners zelf.

Satelietschotels werden jarenlang gedoogd door Woningcorporatie Woonstad. Maar de verhuurder wilde na veel waarschuwingen aan de bewoners met een schotel nu een einde hieraan maken in de wijk Crooswijk.

Voorheen stelde de rechter vaak de huurders in het gelijk, omdat het viel onder het recht op vrije nieuwsgaring. Tegenwoordig bestaan er volgens Woonstad genoeg alternatieven voor het ontvangen van buitenlandse kanalen. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten