Zoek
Sluit dit zoekvak.

Michael Blijleven stopt ook bij Radio Veronica

[Update] Radio Veronica deejay Michael Blijleven stopt. De deejay maakte in maart 2015 de overstap van Slam naar Radio Veronica om Jurjen Gofers te vervangen. Michael Blijleven kreeg twee weken geleden nog ter horen dat hij mocht blijven.

Maar afgelopen donderdag bleek dat hij toch niet meer welkom is in het nieuwe jaar. Michael Blijleven is maandag tot en donderdag van 20.00 tot 24.00 uur op Radio Veronica te horen. Het is nog niet bekend wanneer zijn laatste uitzending is. Naast Michael Blijleven moeten ook Bart van Leeuwen, Erik de Zwart en Kees Baars stoppen. Tim Klijn komt het station vanaf januari versterken.

“Per 1 januari 2017 zou ik werkzaam zijn in het nieuwe radiobedrijf. Twee weken geleden kreeg ik dit bericht per brief thuisgestuurd.

Eindelijk na bijna een jaar onzekerheid en de vraag of ik mijn baan zou behouden, een positief antwoord. Op zich al opmerkelijk dat dit per brief werd gedaan in plaats van een persoonlijk gesprek, maar dat terzijde, daar waren redenen voor.

Donderdagochtend werd dat bericht overschaduwd door het intern bekend maken van de nieuwe programmering van Radio Veronica. “Helaas is er geen plek meer voor jou, je zult worden vrijgesteld van werk.”. Alsof dat twee weken eerder niet al bekend was.

Sommige mensen zullen zeggen dat het niet professioneel is om je er zo over uit te laten, maar ik schrijf dit niet om mensen in een bepaald daglicht te zetten. Als iemand mij niet vindt passen bij een bepaald merk of koers van het bedrijf, het zij zo. Mits dat ook echt de reden is. Het station gaat veranderen in een richting die mij eigenlijk veel beter ligt dan de huidige stijl. Ik had gehoopt daar aan mee te kunnen werken, maar helaas.

Eerlijk gezegd ben ik blij dat ik er even tussenuit mag. Het gevoel van gezaag aan stoelpoten kun je maar een bepaalde tijd volhouden. De sfeer in een bedrijf is zo enorm bepalend, zeker bij mensen met een creatief beroep en bij mensen die sfeer moeten overbrengen via hun werk. Zoals altijd doe ik mijn best en werk ik hard om er zelfs in deze nare periodes wat leuks van te maken.

Voor nu nog een paar weken te gaan op Radio Veronica. De nieuwe programmering start op 1 januari a.s. en daarna neem ik het er even van. Even weg uit die onzekerheid, blik op oneindig en mij vooral even bezighouden met andere dingen dan radio. Wat de toekomst brengt, weet niemand natuurlijk. Waar een deur sluit… En vooral… Radio is a bitch, but you’ve got to love her.” [Radiowereld.NL]