Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kort nieuws op dinsdag 16 mei 2000

Het laatste nieuws van onze Big Brother Vips.
De eerste uitzending van Big Brother VIPS staat gepland op 22 mei. Vervolgens zullen er dan nog drie weken met de VIPS Brothers volgen. De laatste uitzending zal zijn op 16 Juni. De eerste bewoners hebben we al eerder bekend gemaakt, dit zijn Emiel Ratelband, Ad Visser, Monique Sluyter, Theo van Gogh, Christiene van Nachtsuite en een wielrenner.

“ËK 2000 Aktueel” is een nieuw programma van Veronica, de naam zegt al genoeg, ËK 2000 Aktueel zal starten op 22 Juni.

Back To The US of A van vorig jaar wordt vanaf 4 juni weer herhaald.

Voor jongeren in Japan betekenen mobiele telefoons vrijheid. Zeker nu het mogelijk is om mobiel te internetten. Soms blijkt het principe van de vrije markt nog wel eens te functioneren in Japan, zoals blijkt uit de manier waarop de mobiele telefoon de vaste telefoon verdringt.

Niemand is het ontgaan wat er is gebeurd in Enschede. Ruim vierhonderd woningen zijn verwoest, meer dan duizend zijn beschadigd, twintig geschatte dodelijke slachtoffers, vijfhonderd gewonden en achthonderd daklozen. In samenwerking met Daan van Rossum heeft PageToStart direct een dochterpagina online gezet met actueel nieuws, persberichten van de gemeente Enschede, filmverslagen, foto’s, actuele cijfers en columns.

PageToStart B.V. is een Nederlandse onderneming die zich richt op dienstverlening op het internet, zowel nationaal als internationaal. PageToStart is opgezet door ervaren internetondernemers en wordt gehost in één van de modernste netwerken van Level 3 te Amsterdam. (RadioVisie)
De ramp
PageToStart

Op zondag 28 mei wordt de tweede Greatest Hits Special op Radio 538 uitgezonden, De Nederpop top 100. Hiervoor kan je je drie favoriete Nederlandstalige platen opgeven.

TV-zenders vragen aandacht voor ramp met reclamespotjes
De NOS, de publieke omroepen en de zenders RTL4, RTL5 en SBS6 zenden op korte termijn radio- en televisiespotjes uit waarin om een bijdrage voor giro 777 wordt gevraagd. Op dat gironummer kan vanaf maandag geld worden gestort voor de slachtoffers van de ramp in Enschede.
De inzamelingsactie gaat uit van het Nationaal Rampenfonds en wordt gecoördineerd door het Nederlandse Rode Kruis. Maandagavond was er nog geen tussenstand bekend over het gedoneerde geld op giro 777. Een bedrijf uit Hengelo heeft al bekendgemaakt 100.000 gulden te doneren aan de slachtoffers van de ramp.

Radiopresentator Erwin van der Bliek zal per 1 juni zijn nieuwe radio programma presenteren voor Slam FM

Rectificatie
Gisteren hebben we het volgende artikel later op de dag aangepast.

Nog meer nieuws over radio538, Sander de Heer zal binnenkort radio 538 verlaten, tot 1 Juli 2000 zal hij nog te horen zijn op dit radiostation. Sander zal zijn carrière als DJ voortzetten bij de publieke omroep BNN. Sander de Heer zal voor het eerst te horen zijn in het nieuwe seizoen, wat hij precies gaat doen, is nog niet bekend maar het zal wel een radio programma worden!

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten.
Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom. Tevens is de RadioWereld op zoek naar mensen die mee willen werken aan het verbeteren van RadioWereld. Interesse? Laat het ons weten.