Search
Close this search box.

Radiozender 100%NL wil nog deze maand landelijk de ether in

Radiozender 100%NL (van het Finse bedrijf Radiocorp Oy/ voorheen Mediasales Finland Oy)  heeft de Rotterdamse Bestuursrechter gevraagd om nog vóór 21 Juni de zendvergunning van RTL-FM te vernietigen, en bij wijze van voorlopige voorziening het landelijke FM-frequentiepakket toe te wijzen aan 100%NL.

Tijdens de procedure voor de uitgifte van de commerciële radiofrequenties, in april en mei vorig jaar, dienden zowel RTL-FM als 100%NL een aanvraag in voor het FM-pakket bestemd voor Nederlandstalige muziek. De overheid had daarbij de regel ingesteld, dat het FM-pakket zou worden toegekend aan die radiozender die in vergelijking met andere aanvragers “significant meer Nederlandstalige muziek” zou gaan uitzenden. Kandidaten moesten ook een financieel bod uitbrengen,  maar dit bod zou krachtens de regeling uitsluitend van belang zijn, indien er tussen 2 of meerdere aanvragers géén sprake zou zijn van een significant verschil in de hoeveelheid Nederlandstalige muziek die zou worden uitgezonden. Lees verder in het Zero Base Dossier