Zoek
Sluit dit zoekvak.

Stoorzender opgedoken op 87.8FM

Onze razende reporter uit het plaatsje Arnhem, informeerde ons dat er een stoorzender in Arnhem was gesignaleerd, onlangs zijn er in Arnhem ook twee nieuwe zenders geplaatst door Broadcast, maar hiermee was niets aan de hand. (Radio538 en NoordzeeFM) Waar de storingen wel vandaan kwamen heeft onze correspondent inmiddels opgespoord.

De zender van het commerciële Radiostation Keizerstad FM was aan vervanging toe. Keizerstad 87.8FM was namelijk zo erg aan het storen in Arnhem dat er al op 4 verschillende frequenties het signaal van Keizerstad te horen was. Keizerstad FM was op 90.3FM, 91.1FM en op 88.65FM in Arnhem te ontvangen en dat lijkt ons toch niet de bedoeling.

Broadcast Partners heeft donderdag morgen meteen actie ondernomen, en een nieuwe zender geplaatst en daardoor zijn de problemen weer snel opgelost. De exacte reden is nog niet bekend, er werden namelijk zogenaamde spiegelfrequenties meegezonden. De zender wordt momenteel uitvoerig onderzocht op spiegeltjes?. (M)

Gerelateerde berichten