Search
Close this search box.

Opening A2-tunnel live bij regionale omroep L1

Na vijf decennia plannen en vijf jaar bouwen rijden in de nacht van 15 naar 16 december de eerste auto’s door de nieuwe Koning Willem-Alexandertunnel in Maastricht. L1 zendt de opening van de tunnel live uit vanaf 23:00 uur op donderdag 15 november.

Opening A2-tunnel live bij regionale omroep L1 De regionale publieke omroep L1 uit Limburg heeft de aanleg van de eerste dubbellaagse tunnel in Nederland intensief gevolgd.

Van de planning, het rumoer rond de uitbuiting van Portugese arbeiders door uitzendbureau Rimec tot de open dag afgelopen maand.

Donderdag eindigt dat trajekt als de vier tunnelbuizen worden opengesteld voor het verkeer.

De ingebruikname van de A2-tunnels is nog niet de officiële opening. Die staat gepland voor het voorjaar van 2017. Maar voor veel Limburgers die naar het zuiden rijden is donderdag een belangrijk moment.

Live op TV
In de live-uitzending van L1 verzorgen de verslaggevers bijdrages vanaf de ingang en de uitgang van de tunnelmonden. Een camera volgt buurtbewoners, bestuurders en bekende Limburgers die als eerste in een bus door de tunnel gaan rijden. Reportages en documentaires over de bouw van de A2-tunnel geven een historisch perspectief van het traject.

De beelden van L1 worden gedeeld met veel lokale omroepen in Limburg, die de opening rechtstreeks dan wel in een herhaling uitzenden. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten