Search
Close this search box.

TV Monument van Han Peekel over Toon Hermans op NPO 1

Op 22 april 2000 overleed Toon Hermans op 84-jarige leeftijd. Komende zaterdag, 17 december, zou de cabaretier 100 jaar geworden zijn. Daarom zendt de Vara zaterdag het TV Monument van Han Peekel over Toon Hermans uit.

TV Monument van Han Peekel over Toon Hermans op NPO 1 Han Peekel spreekt met mensen die een nieuwe en volledige kijk Toon geven. Zo spreekt Peekel met Mieke van Eeuwijk, de onbekende tweede vrouw in het leven van Toon na de dood van zijn echtgenote Rietje.

Mieke vertelt vol liefde en bewondering over Toon. Verhalen die bij het grote publiek tot nu toe onbekend zijn. Hoe ze samen de nacht voor een operatie hand in hand in het ziekenhuis lagen en liedjes van Toon zongen. Ook praat Han met Toon’s laatste nieuwe vriend, zanger Gé Reinders, die vertelt over de boeiende maar niet altijd makkelijke samenwerking met Toon.

Toon was de eerste cabaretier in 1958 op televisie die een nationaal gevoel veroorzaakte. De uitdrukking “Het was stil op straat” sloeg op zijn onemanshows waar men toen –in de jaren vijftig en zestig- massaal naar keek. In dit TV Monument vertellen diverse mensen voor het eerst over welke betekenis Toon in hun leven had. Het ‘TV Monument: 100 jaar Toon’ is zaterdag om 16.55 uur bij de Vara te zien op NPO 1.

Ter ere van 100 jaar Toon Hermans komt AvroTros komt er ook de documentairereeks ‘100 jaar Toon Hermans’. Deze start op donderdag 15 december. Op oudjaarsdag volgt het 100 jaar Toon Hermans Gala, dat wordt uitgezonden op NPO 2. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten