Minneboo: ‘Door koerswijziging sluit Veronica beter aan bij 538’

Radio Veronica heeft afgelopen vrijdag de nieuwe programmering bekendgemaakt. Niek van der Bruggen, Jeroen Nieuwenhuize, Dennis Ruyer en Tim Klijn zullen voortaan overdag te horen zijn maandag tot en met vrijdag te horen op Radio Veronica. Opvallend is het vertrek Jeroen van Inkel naar het weekend.

Minneboo: 'Door koerswijziging sluit Veronica beter aan bij 538' De muzikale focus van Radio Veronica verschuift van 80’s en 90’s muziek naar eigentijdse pop- en rock. Veronica gaat hiervoor het muziekformat iets uitbreiden, maar niet veel, want Veronica zendt uit via een geclausuleerd FM-kavel.

Dave Minneboo, directeur radio: “Radio Veronica is het meest legendarische radiomerk van Nederland met een rijke historie. Met de komst van deze ervaren deejays gaan we met het sterke merk Veronica een nieuw hoofdstuk in.

Sinds oktober jl. vormen 538, Radio 10, Sky Radio en Radio Veronica samen één bedrijf. Deze stations vullen elkaar aan en zo kunnen we het Nederlandse publiek nog beter bedienen.

Dit biedt ook voor Radio Veronica een unieke kans, namelijk om nog meer aan haar eigen identiteit werken met een unieke sound. Een fris geluid met eigentijdse én tijdloze ‘icons of pop’.

Radio Veronica gaat een nieuwe fase in die goed aansluit bij de beoogde doelgroep. De zender gaat haar muzikale vleugels maximaal uitslaan, ook de pop- en rock hits van nu worden onderdeel van de Radio Veronica playlist.’

Door deze koerswijziging sluit Radio Veronica beter aan bij Radio 538. Zowel wat muziek betreft als leeftijd van de luisteraars”, aldus Minneboo, radiodirecteur van het nieuwe bedrijf waarin onlangs de zenders Radio 538 en Radio 10 (Talpa) en Radio Veronica en Sky Radio (Telegraaf Media Groep) zijn ondergebracht.

“Natuurlijk blijven de echte classics op Radio Veronica te horen, maar we gaan meer recente nummers draaien van ’oude’ bands als U2 en Coldplay, naast werk van bijvoorbeeld Kensington, Miss Montreal en Maroon 5.”

Over voormalig Qmusic deejay Niek van der Bruggen vertelt Minneboo: “Hij is een echte ’mannenman’, hij houdt van Formule 1, voetbal, auto’s en rock. En een icoon als Jeroen van Inkel kan de zaterdag- en zondagmiddag het echte Veronica-gevoel geven.”

Minneboo: “Bij Radio 538 hebben we afgelopen twee jaar al flink vernieuwd, onder meer met het aantrekken van Coen Swijnenberg en Sander Lantinga. Lex Gaarthuis volgt in januari Tim Klijn op in de ochtend van Radio 10.”

Programma Radio Veronica vanaf 2 januari 2017
Maandag tot en met vrijdag:
06-10 uur Niek van der Bruggen
10-12 uur Jeroen Nieuwenhuize
12-16 uur Tim Klijn
16-19 uur Dennis Ruyer
19-22 uur Dennis Hoebee
22-02 uur Gert-Jan van Ackooij

Zaterdag en zondag:
08-12 uur Silvan Stoet
12-16 uur Jeroen van Inkel
16-20 uur Martijn Muijs
20-00 uur Jurjen Gofers

Jeroen Nieuwenhuize (10.00 tot 12.00 uur) en Dennis Ruyer (16.00 -19.00 uur) blijven respectievelijk de Top 40 en Dance Department presenteren op Radio 538.

Radio Veronica neemt ook afscheid van deejays waaronder Rick van Velthuysen die het niet begrijpt, Bart van Leeuwen, die afgelopen zondag voor het laatst te horen was, Kees Baars, Michael Blijleven en Erik de Zwart. Laatstgenoemde verdwijnt zelfs helemaal van de zender, want naast het presenteren verdwijnt hij ook uit de vormgeving.

De slogan De hits van je leven zal op termijn ook verdwijnen. Het radiostation wil meer eigentijdse pop en rock draaien. Vanaf januari 2017 is Tim Klijn stationvoice van Radio Veronica. [Radiowereld.NL]