Lucas van de Meerendonk nieuwe presentator NOS Jeugdjournaal

Het NOS Jeugdjournaal krijgt er een tv-presentator bij: Lucas van de Meerendonk, bekend als verslaggever van het Zapp Weekjournaal, vult het team van presentatoren aan, waar na het vertrek van Robbie Kammeijer een plek was vrijgekomen.

Lucas van de Meerendonk is sinds de start van het Zapp Weekjournaal, in 2014, één van de twee vaste verslaggevers. Daarvoor werkte hij ruim twee jaar voor SchoolTV Weekjournaal (NTR) en als freelancer voor onder andere het NOS Jeugdjournaal, AD, De Rekenkamer van KRO-NCRV en BNN Today op de muziek-en nieuwszender Radio 1.

Hij kreeg ook de YNE Award 2015, een televisieprijs voor de beste reportage van een Europees nieuwsprogramma voor kinderen.

Lucas van de Meerendonk: “Dit is voor mij een droombaan. Al vanaf het moment dat ik Journalistiek ging studeren, wilde ik het Jeugdjournaal presenteren.“ [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten