AT betaalt alle rekeningen van omroep na onterechte inbeslagname

Vechtdal NL, de lokale radiozender op 105.6 MHz in Ommen, is weer terug in de ether. Afgelopen donderdag werd de legale themazender uit de lucht gehaald door het Agentschap Telecom (AT). Het AT dacht dat het om een illegale radiozender ging. Het heeft meteen excuses aangeboden.

AT betaalt alle rekeningen van omroep na onterechte inbeslagname Op de zender was namelijk veel Nederlandstalige muziek en piratenmuziek te horen. Het AT dacht dat het om een illegale piraat ging en haalde de zender met grof geweld uit de lucht. De zender en antenne werden meteen vernietigd.

Terug in de ether
Vechtdal NL is sinds zondag weer terug in de ether met een leenzender en een gehuurde mast met noodantenne.

AT betaalt de rekening
Het AT heeft de lokale omroep na de onterechte inbeslagname beloofd alle facturen te betalen Dan kan Vechtdal NL, het themakanaal van Vechtdal FM, weer snel kan uitzenden vanaf de orginele uitzendlokatie. Momenteel wordt vanaf de tijdelijke lokatie uitgezonden via de 105.6 FM. Hierdoor is het ontvangst wel sterk verminderd.

De legale radiozender, een broertje van Vechtdal FM, kreeg meteen landelijke bekendheid na een artikel op Radio.NL. De zender van Vechtdal NL pas een week eerder geplaatst in een uitkijktoren van Staatsbosbeheer op de Besthmenerberg in Ommen nabij Nieuwleusen. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten