Sjors Fröhlich schrok van stoppen Jörgen Raymann: Niet weer he?

De aankondiging van Jörgen Raymann afgelopen donderdag om te stoppen zorgde ook voor de nodige schrik bij BNR-hoofdredacteur Sjors Fröhlich. “Nee dat gaan we toch niet weer krijgen. Twee maanden na Ruud de Wild,” was de eerste gedachte van Fröhlich.

Sjors Fröhlich schrok van stoppen Jörgen Raymann: Niet weer he? Raymann maakte donderdag enkele uren voor zijn uitzending op BNR bekend te gaan stoppen en dat hij er ’s middags tijdens het programma alles over zou vertellen.

Gelijk kopten allerlei nieuwssites en kranten dat de presentator ging stoppen met zijn radioprogramma op BNR.

Ook bij Fröhlich zorgde de aankondiging voor de nodige schrik. Hij was niet op de hoogte van de grap van Raymann, zo liet hij vrijdag tijdens het mediaforum op Radio 1 weten. “Het besluit kwam als donderslag bij heldere hemel. Ik had hele leuke gesprekken met Jörgen, die het erg naar zijn zin heeft.”

Achteraf bleek het een grap te zijn. Raymann ging niet stoppen met zijn programma maar met roken.

Het nieuws werd onmiddellijk opgepakt,” vertelde BNR-hoofdredacteur Fröhlich. Maar hier zat ook gelijk het probleem.

Het werd gelijk opgepakt door nu.nl, Telegraaf, AD, Twitter. Iedereen was mekaar aan het overschrijven, terwijl niemand mij of Jörgen gebeld heeft: wat is hier aan de hand? Grote nieuwsorganisaties schrijven elkaar gewoon over.”

“We hebben het niet gedaan om nepnieuws te verspreiden,” vervolgde Fröhlich. “Het was gewoon een grapje. Het is toch leuk als dit op Twitter gaat leven en dat mensen naar het programma gaan luisteren.” [Radiowereld.NL]