Kristel van Eijk wint De RadioBitches 2010

De prijswinnaaars van de ‘RadioBitches 2010’ zijn dinsdagavond bekend gemaakt in Podium de Vorstin. Via de stempagina konden bezoekers tot 1 december stemmen op hun favoriete RadioBitch. De Oeuvre Award werd dit jaar uitgereikt door juryvoorzitter Tineke de Nooij. Deze ging naar Harmke Pijpers. Volgens de jury “een radiovrouw die zich op een bijzondere wijze zeer verdienstelijk heeft gemaakt binnen het radiovak”.

De RadioBitches: Kristel van Eijk
De ‘RadioBitches Award 2010’ gaat dit jaar naar Kristel van Eijk (Q-Music). Deze werd uitgereikt door Sebastiaan Labrie. Andere genomineerden waren dit jaar Lara Rense (Radio 1/NOS) en Willemijn Veenhoven (Radio 1/BNN).

TalentBitches: Cielke Sijben
De ‘TalentBitches’ voor aanstormend talent, uitgereikt door zanger Jim, gaat naar naar Cielke Sijben (3FM/Vara). Andere genomineerden waren Ingrid Perez (Fun) en Suzanne Streefland (Bnr Nieuwsradio).

BackstageBitch: Jacqueline Bierhorst
De BackstageBitch, voor de beste vrouw achter de schermen, is dit jaar voor Jacqueline Bierhorst (Slam FM). Deze werd uitgereikt door Tygo Gernandt. Andere genomineerden waren Wyke Potjer (Radio 1/Bnn) en Jantien van Tol (Kink FM).

NewsBitch: Tamara Bok
De NewsBitch, de prijs voor Nederlands favoriete nieuwslezeres, ging dit jaar naar Tamara Bok (Novum Nieuws / RTV Utrecht). Andere genomineerden waren Maria Punch (BNR Nieuwsradio / ANP) en Trudy Vendrig (NOS).

Bitches Bastard Award: Timur Perlin
Naast de RadioBitches werd er ook een Bitches Bastard Award uitgereikt. Deze ging dinsdagavond naar Timur Perlin (3FM / Bnn). Andere genomineerden waren Marcel Oosten (Radio 1 / Nos), Winfried Baijens (Radio 6 / Ntr), Prem Radhakishun (Bnr Nieuwsradio), Timur Perlin (3FM / Bnn), Jeroen Nieuwehuize (Radio 538), Giel Beelen (3FM / Vara), Jeroen Kijk in de Vegte (Q-Music), Gerard Ekdom (3FM / Avro), Michiel Veenstra (3FM / Ntr) en Michael Blijleven (Slam FM).

De uitreiking van De ‘RadioBitches Award 2010’ was dit jaar ook live te volgen via internet. Helaas was het geluid niet optimaal om naar te luisteren. De jury bestond dit jaar uit Tineke de Nooij (voorzitter), Erik de Zwart, Marjolein Dekkers, Iwan Reuvekamp, Sieb Kroeske en Pierre Papa. RadioBitches Awards 2010 werd ook dit jaar georganiseerd door de radioschool van Veronica, de V-Academy. [Radiowereld.NL]