Nicole Buch volgt nieuwe criminelen voor RTL in 2017

Bij RTL 4 start vanaf donderdag 5 januari om 21.30 uur de documentairereeks ‘Buch Buiten De Bajes’, In de zesdelige serie duikt Nicole Buch, in 2014 zelf slachtoffer van een brute gewapende overval, in de wereld van de Top600, zeshonderd criminelen in Amsterdam.

Nicole Buch volgt nieuwe criminelen voor RTL in 2017 Wie zijn deze jongens en meisjes, die mannen en vrouwen die andere mensen overvallen, beroven, bedreigen of mishandelen? Waarom doen ze het en hoe kan er voor worden gezorgd dat ze ermee stoppen?

Vanaf donderdag volgt Nicole deze daders op weg naar een nieuw leven, waarbij het thema resocialisatie centraal staat. Zij spreekt met slachtoffers, hulpverleners én natuurlijk de daders die moeten re-integreren.

Eerste aflevering
De serie begint de zoektocht op de speciale Top600 afdeling in de Amsterdamse gevangenis. Daar ontmoet Nicole Buch iemand die wordt verdacht van vijf overvallen, maar volgens hem wordt hij er ingeluisd door de échte daders. “Ik word alleen maar verdacht omdat ik Top600 ben en dus een kruisje achter mijn naam heb staan”.

Ook spreekt Nicole uitgebreid met Nicky, die zichzelf een ‘banger’ noemt. “Ik bang er altijd gelijk op los!” Hij wordt verdacht van een dubbele poging tot moord en vertelt over zijn jeugd vol geweld en een loopbaan in de criminaliteit die al heel jong begon.

Ook loopt Nicole mee met één van de tien speciale Top600-politieteams als ze ’s morgens in alle vroegte een verdachte van zijn bed gaan lichten, waarbij ook nog eens twee familieleden gearresteerd en afgevoerd worden.

In het hart van de stad op een kamer in een anoniem opvangcentrum gaat Nicole op bezoek bij Manu, een jongen van 22 die jarenlang in luxe heeft geleefd van de opbrengsten van de vele inbraken die hij heeft gepleegd. Hij vertelt openhartig over hoe dat allemaal in zijn werk ging en hoe hij vervolgens diep in de schulden is geraakt. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email