RTL maakt tv-film van sprookje Roodkapje

Op 1 januari wordt een klassiek sprookje in een modern jasje gestoken. Na ‘Assepoester’, ‘Sneeuwwitje en de zeven kleine mensen’ en ‘De Prinses Op De Erwt’, is in 2017 ‘Roodkapje’ aan de beurt. De rollen in het sprookje worden ook nu weer vertolkt door een groot aantal bekende namen.

RTL maakt tv-film van sprookje Roodkapje Naast Thomas Acda, Beau Schneider, Bianca Krijgsman, Nicolette van Dam, Martijn Krabbé en Lies Visschendijk, spelen ook Julia Akkermans, Mark van Eeuwen, Elsje de Wijn en Raymond Thiry een rol.

Roodkapje’ is zondag 1 januari te zien tussen 20.00 uur en 21.30 uur bij RTL 4.

Roodkapje
In de moderne versie van het bekende sprookje van de gebroeders Grimm wordt het klassieke verhaal op eigentijdse wijze verteld. Suus Voorthuizen (Julia Akkermans) is een leuk, bijdehand meisje. Omdat Suus steevast een rood honkbalpetje draagt, wordt ze vaak ‘Roodkapje’ genoemd. Ze volgt een opleiding tot kapster, maar stiekem droomt ze van een carrière als singer-songwriter. Samen met pianist Jasper de Jager (Beau Schneider) vormt ze het duo ‘Roodkapje’.

Als ze meedoen aan een talentenjacht in Amsterdam Noord stelen ze de show met een prachtig gezongen ballad. En als dan ook nog blijkt dat er twee scouts van ‘The voice of Holland’ (Mark van Eeuwen en Lies Visschedijk) in het publiek aanwezig zijn, zijn Suus en Jasper in de zevende hemel. Ze worden uitgenodigd om mee te doen aan de talentshow, maar dan vallen ze in de handen van een louche manager (Raymond Thiry) en loopt alles anders dan gepland. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten