Uit het Media Archief: de Koning ziet af van eiland Yorin FM

Deze week gaat Radio.NL terug in met tijd met Yorin FM. Monique de Koning, een 25-jarige studente, deed op 3 januari 2002 een opmerkelijke stap. De studente deed afstand van de prijs die ze had gewonnen bij de landelijke zender Yorin FM, het tropische eilandje French Man’s Cay.

Toen Monique de Koning drie maanden eerder een tropisch eiland won bij een radiospelletje van Yorin FM was haar eerste reactie: “Ik heb een eiland! Gáán!

Financieel risico
Na twee weken bedenktijd bedacht de studente Bank- en Verzekeringswezen dag het financieel risico toch te groot was. Het eiland was bijvoorbeeld op geen enkele kaart te vinden en niemand wist hoe je er moet komen.

Ze gaf de prijs terug en als troost kreeg ze van Yorin FM toch een reisje naar de Dominicaanse Republiek.

Tropische eiland French Man’s Cay
Het eiland, Frenchman Cave, ligt voor de oostkust van Nicaragua in de Caraïbische Zee. Het heeft een oppervlakte van circa twaalf voetbalvelden en is vanuit Nederland te bereiken via Managua, de hoofdstad van Nicaragua. Een vliegreis via het Amerikaanse Houston kost 3.070 euro (6.765 gulden). Managua ligt aan de westkust. De oostkust ligt hemelsbreed 300 kilometer verderop. Na een trein- of busreis over land vertrekt vanuit de haven in de kustplaats Bluefields een boot naar het eiland ruim vijf kilometer van de kust.

Frenchman Cave is verlaten. Het bouwen van een simpele houten ‘villa’ op palen kost tussen de 11.000 tot 26.000 dollar, waarbij inbegrepen een aanlegsteiger, elektriciteit, een watervoorziening (een bron met pompsysteem) en een riool. Yorin FM heeft het eiland gekocht van de Amerikaanse makelaar Peter Tsokos. Deze runt het ‘Island Real Estate’ in Miami, Florida. Op zijn website biedt hij verschillende eilanden te koop en te huur aan in de Caraïbische Zee. De prijs schommelt tussen de 100.000 en 520.000 dollar. [Radiowereld.NL]

Yorin FM
Op 18 april 2006 kwam er een einde aan het bestaan van Yorin FM, want dan gaat de zender verder met een nieuwe eigenaar (SBS Broadcasting) en onder een andere naam (Caz!). ]Radio.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email