Decibel geeft ook FM-dekking in Utrecht op

De commerciële radiozender Decibel verdwijnt volgende week van FM in Utrecht. Zowel de huidige frequentie 97.3 FM als de frequentie van Radio 8FM Randstad (98.5 FM) wordt ingezet voor de volkszender RADIONL. De wijzigingen worden op woensdag 29 maart doorgevoerd.

Decibel geeft ook FM-dekking in Utrecht op Afgelopen dinsdag onthulde Radio.NL al dat het radiolandschap in de Randstad flink op de schop gaat. Decibel uit Amsterdam stopt met de producties van de programma’s Decibel en Radio 8FM Randstad.

Voor de invulling van de FM-frequenties is een contract gesloten met RADIONL B.V. in Sneek. Als gevolg hiervan staakt Radio 8FM Randstad haar uitzendingen. De frequenties in Den Haag (99.4 FM) en Rotterdam (99.6 FM) gaan ingezet worden voor Decibel.

De frequentie in Utrecht (98.5 FM) wordt samen met de huidige frequenties van Decibel (Rotterdam 97.6 FM en Utrecht 97.3 FM) ingezet voor RADIONL. In Noord-Holland blijft Decibel gewoon op haar huidige FM-frequenties uitzenden.

Door de wijziging sluit Utrecht aan in een flinke lijst met steden waar RADIONL via meerdere frequenties uitzendt. Onder meer in Zwolle, Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen is dit al het geval.

Onlangs werd al bekend dat Decibel ook haar FM-frequentie in Eindhoven opgeeft. [Radiowereld.NL]