AvroTros onderzoekt opties voor werkloze vijftigplussers

Ze sturen honderden sollicitatiebrieven en krijgen vaak niet eens een ontvangstbevestiging. Laat staan een uitnodiging voor een gesprek. Antoinette Hertsenberg onderzoekt in een nieuw Radar Extra-tweeluik voor AvroTros vanaf maandag 22 mei de gevolgen van een veranderende arbeidsmarkt.

AvroTros onderzoekt opties voor werkloze vijftigplussers Vijftigplussers worden er moedeloos van; verplicht solliciteren zonder enig resultaat.

Waarom komt deze groep werklozen nauwelijks nog aan de bak?

En waarom hebben we hier als samenleving geen antwoord op? Biedt een basisinkomen wellicht de oplossing?

Antoinette Hertsenberg gaat voor vijftigplussers op zoek naar antwoorden en spreekt daarbij met burgers en deskundigen, onder wie De Correspondent–journalist Rutger Bregman en ondernemer Annemarie van Gaal. Deel twee is te zien op maandag 29 mei om 20.30 uur op NPO 1. [Radiowereld.NL]

Foto: AvroTros