Extra uitzending huldiging Tom Dumoulin bij L1 en NPO1

Tom Dumoulin zette als eerste Nederlander afgelopen zondag de Giro d’Italia op zijn naam. Woensdagavond wordt hij gehuldigd in zijn geboortestad, Maastricht. De huldiging is vanaf 19.00 uur rechtstreeks te zien bij de NOS op NPO 1. Maar ook bij de regionale omroep L1 van 18.30 tot 20.30 uur

In de hal van het stadhuis worden Dumoulin en zijn Sunweb-ploeg ontvangen door de Maastrichtse burgemeester Annemarie Penn-te Strake. Daarna zal de Giro-winnaar zijn opwachting maken op de Markt in het centrum van de stad. Herman van der Zandt presenteert de uitzending.

Met de uitgebreide samenvattingen van de Giro bereikte de NOS 3,2 miljoen Nederlanders, ofwel één op de vijf Nederlanders van zes jaar en ouder. De best bekeken uitzending was die van 23 mei (de sanitaire stop van Dumoulin), met 766.000 kijkers. Het moment van de huldiging van Dumoulin in Milaan, afgelopen zondag, trok 1.038.000 mensen naar NPO 1. [Radiowereld.NL]