Omroep Gelderland maakt televisieserie over Hertogdom Gelre

Omroep Gelderland gaat voor de televisieserie ‘Hertogdom Gelre’ samenwerken met de Radboud Universiteit in Nijmegen. De opnames voor de nieuwe serie starten in juni. Op 25 september komt de eerste aflevering van de nieuwe 20-delige serie op televisie bij Omroep Gelderland.

Programmamaker en historicus René Arendsen doet de research voor de nieuwe televisieserie over het Hertogdom Gelre. “Wie zich verdiept in de middeleeuwse geschiedenis van Gelderland wordt geraakt door een spannend sprookje over machtige vorsten, rijke steden en dappere ridders.

Het verhaal van het Hertogdom Gelre is alleen nog nooit verteld als een spannende thriller met een begin, een glorietijd en een periode van tragisch verval. En dat is precies wat we nu doen. Het is een spannend project.

Eigenlijk is het voor het eerst dat een Nederlandse televisieomroep een documentaireserie maakt over middeleeuwse geschiedenis. Dat is merkwaardig, want hier ligt de basis van de Gelderse, maar ook van de Nederlandse identiteit.”

De nieuwe televisieserie over het Hertogdom Gelre is een vervolg op de twee seizoenen ‘Ridders van Gelre’ die Omroep Gelderland de afgelopen jaren maakte. Bas Steman is één van de Ridders. Hij gaat samen met Ridder René op speurtocht naar het hertogdom Gelre.

Bas Steman: “Ik wil nog niet te veel verklappen, maar de Ridders worden dit jaar op pad gestuurd door één van hun grote helden. Hij ligt begraven in de Arnhemse Eusebiuskerk en deze grote Geldersman zal de Ridders met opdrachten en adviezen langzaam het mysterie van het Hertogdom Gelre laten oplossen.” [Radiowereld.NL]