Mattie vreest Jack Spijkerman effect, Wietze houdt zich rustig

Het was vrijdag vrijwel overal het gesprek van de dag en zeker in de radiowereld: de breuk tussen Qmusic ochtenddeejays Mattie Valk en Wietze de Jager. Volgens Arjan Snijders kan Mattie wel eens te maken krijgen met het “Jack Spijkerman effect.” Wietze houdt zich momenteel liever rustig.

Mattie vreest Jack Spijkerman effect, Wietze houdt zich rustig Donderdagavond brak er een flinke rel uit nadat De telegraaf met berichten kwam dat de bom is gebarsten tussen Mattie en Wietze, al vijf jaar lang succesvol in de ochtend op Qmusic.

Beide heren zouden de overstap maken naar Sky Radio, maar op het laatste moment besloot Mattie achter de rug van Wietze om zijn contract met Qmusic te verlengen. Dit tot verbijstering van Wietze die Mattie in een uitgelekte mail een “matennaaier” noemde en stelde dat hij “zijn ziel aan de duivel heeft verkocht.

Mattie reageerde vrijdag tijdens de ochtendshow en erkende dat hij er “een puinbende van heeft gemaakt”, maar “de beslissing vanuit zijn hart heeft genomen.

Grote vraag is hoe het nu verder moet. Volgens Arjan Snijders, jarenlang verantwoordelijk voor de organisatie van de Gouden Radioring uitreiking, gaat de affaire Qmusic luisteraars kosten. Tegenover De Volkskrant verklaart hij: “Mattie is beschadigd, hij krijgt te maken met het Jack-Spijkerman-gaat-naar-Talpa-effect.”

Spijkerman verliet in 2005 de VARA om bij Talpa aan de slag te gaan. De presentator werd uitgemaakt voor zakkenvuller en het publiek keerde hem aanvankelijk de rug toe. Volgens Snijder is de kans bij Mattie kleiner, maar “Qmusic zal zijn best moeten doen om dit publicitair te lijmen.”

Wietze heeft besloten om zich voorlopig rustig te houden. Tegenover Privé verklaart hij: “Ik ben heel erg geschrokken dat mijn mail op straat ligt. Niet veel mensen hadden die. Ik wil het liever rustig houden en een beetje bijkomen van alles.” Ook liet hij weten het verhaal van Mattie te hebben gehoord, maar vond zijn verhaal niet echt sterk.

Foto: archief Radio.NL
Ondertussen is de vraag of beide heren überhaupt bij Sky Radio radio hadden kunnen gaan maken. Volgens het AD zouden beide heren bij Qmusic een concurrentiebeding hebben ondertekend. Bij het verlaten van de zender zouden zij een jaar lang niet op een andere zender radio mogen maken.

Volgens Jeroen van Inkel hebben Mattie & Wietze een cruciale fout gemaakt door niet door één centraal figuur de onderhandelingen te laten doen, bijvoorbeeld een manager, zo verklaarde hij in RTL Boulevard. Qmusic zou handig van de twijfels van Mattie door hem een aanbieding te doen en Wietze niet. Wat Van Inkel wel verbaasde is dat Mattie niet van tevoren overlegd heeft met Wietze dat hij toch niet wil overstappen. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten