MNM Marathonradio komt dit jaar uit Leuven

De Vlaamse publieke hitzender MNM start maandag 5 juni met een nieuwe editie van “Marathonradio”. Opnieuw wil het station de blokkende studenten een hart onder de riem steken. Dit jaar wordt de MNM-studio ingeruild voor het Marathonradiohuis in Leuven.

MNM Marathonradio komt dit jaar uit Leuven Nieuw dit jaar is ook de samenstelling van het trio dat Marathonradio gedurende 19 dagen non-stop presenteert. Naast ochtenddeejay Peter van der Veire en zijn co-host Julie van den Steen is dit jaar Sander Gillis van de partij. Hij vervangt Tom de Cock die dit jaar Vlaanderen in trekt.

Samen met Eva Daeleman vormt De Cock namelijk het Marathonradio Rescue Team. Zij schieten de blokkende studenten te hulp.

Nieuw dit jaar is het Marathonradiohuis in Leuven als Marathonradio-decor en centraal ontmoetingspunt voor studenten. Studenten kunnen er op gerichte tijdstippen elkaar ontmoeten en tijdens hun blokpauzes een exclusief optreden meepikken bij Marathonradio Live.
Foto: VRT

Ruim 30 artiesten komen de blokkende studenten een muzikaal hart onder de riem steken. Onder meer Gers Pardoel, Clouseau, Jebroer en Kraantje Pappie zijn van de partij.

Rino Ver Eecke, nethoofd MNM: “Intussen is Marathonradio een jaarlijkse traditie geworden bij MNM. Het is een project dat onmisbaar is geworden in Vlaanderen. Vanaf Nieuwjaar vragen studenten of het project terug komt… en dat doet deugd. Fijn dat een hele ploeg radiomakers alle studenten in Vlaanderen kan steunen in de moeilijke tijd van blokken en examens maken. Ik wens iedereen veel succes en de beste resultaten!” [Radiowereld.NL]