OUTtv voorspelt dat Italie het songfestival gaat winnen

Het Italiaanse liedje ‘Occidentali’s karma’ gaat volgens de Europese gay-kijkers van OUTtv dit jaar het Eurovisiesongfestival winnen en verdient daarom de ‘OUTmusic Award’. Italië kreeg een nipte meerderheid van de stemmen, direct gevolgd door Zweden, België en Nederland.

OUTtv voorspelt dat Italie het songfestival gaat winnen Sinds 2010 houdt de gay televisiezender OUTtv elk jaar een poll waarbij kijkers uit heel Europa kunnen voorspellen wie volgens hen het festival wint. Ruim 3.000 homo’s deden dat.

Sinds de invoering van deze award in 2010 werd de uiteindelijke winnaar van het Songfestival vier van de zeven keer goed voorspeld (in 2010, 2012, 2013 en 2015). De winnaar van de OUTmusic Award wist tot op heden altijd een top drie positie in de finale te bekomen.

Op woensdag 17 mei om 22 uur blikt presentator Jens Geerts terug op de finale met ex-Songfestivalkandidaten Xandee en Marga Bult en Songfestivalexpert Frits Huffnagel. Bekijk hieronder het filmpje waarin Francesco Gabbani de OUTtv Award persoonlijk in ontvangst neemt. [Radiowereld.NL]