Veel kijkers voor Eurovisie Songfestival

Het optreden van Og3ne tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival in Kiev trok zaterdagavond 4.067.000 kijkers naar NPO1. Dat zorgde voor een marktaandeel van 64,2 procent. Nederland. Wereldwijd keken ongeveer 200 miljoen mensen. De drie zusjes haalden met Og3ne een elfde plaats met 150 punten. Portugal won de strijd met 758 punten. Radio.NL zet alle cijfers nog eens op een rij.

Veel kijkers voor Eurovisie Songfestival Uit de cijfers van Stichting KijkOnderzoek blijkt dit niet de populairste editie te zijn van het Eurovisie Songfestival over de laatste jaren.

The Common Linnets trokken twee jaar geleden 5,1 miljoen mensen net als Anouk. Douwe Bob trok vorig jaar 4,3 miljoen.

Maar welke landen stonden op welke plaats in het Eurovisie Songfestival. Op één staat de Portugese Salvador Sobral met het nummer ‘Amar Pelos Dois’. Og3ne staat op een elfde plaats. Bekijk hieronder de complete lijst met winnaars en verliezers.

Jury
Douwe Bob gaf de punten samen met zijn hond namens Nederland. Douwe Bob behaalde vorig jaar ook de elfde plek met het nummer ‘Slow Down’. De jury van Nederland bestond uit componist John Ewbank, producer Gordon Groothedde, zangeres Erica Groeneveld, hoofd radio Omroep Max Marjolein Dekkers en muzikant Matthijs van Duijvenbode. [Radiowereld.NL]