Zwarte Lijst Radio 2 gaat verder als NPO Soul & Jazz Lijst

De NPO wijzigt na zeven jaar de naam van “De Zwarte Lijst” in “NPO Soul & Jazz Lijst.” Dit jaar is de lijst in het weekend van 27 en 28 mei te horen op NPO Radio 2. Binnenkort kunnen luisteraars stemmen voor de lijst.

Zwarte Lijst Radio 2 gaat verder als NPO Soul & Jazz Lijst Volgens de NPO sluit de naam NPO Soul & Jazz lijst beter aan het themakanaal NPO Soul & Jazz en de programmering van het reguliere Radio 2, zo verklaart een woordvoerder van de NPO tegenover De Telegraaf.

Op zaterdagavond -en nacht staat Radio 2 al in het teken van soul en jazz. De naamswijziging zou niets met de Zwarte Pietendiscussie te maken.

Op 27 en 28 mei zenden Radio 2 en themakanaal NPO Soul & Jazz (internet, kabel en DAB+) de eerste editie van NPO Soul & Jazz Lijst uit. Het hele weekend van zaterdagochtend 06 uur tot en met zondagavond 24 uur komen de beste soul-, funk-, jazz-, reggae- en discoplaten die er ooit zijn gemaakt voorbij. Vorig jaar stond Otis Redding op nummer 1 met ‘(Sittin’ On) The Dock Of The Bay’ in De Zwarte Lijst. [Radiowereld.NL]