Zoek
Sluit dit zoekvak.

KPN wijzigt doorgifte lokale omroepen bij Interactieve TV

Het telecombedrijf KPN gaat de kanaalnummers van de publieke lokale omroepen aanpassen. Vanaf juli zullen de kanaalnummers van de lokale omroepen naar achter verhuizen. Het overleg tussen Olon/Nlpo en KPN heeft niets opgeleverd. De lokale omroepen zijn erg teleurgesteld dat KPN deze actie toch gaat doorvoeren.

KPN wijzigt doorgifte lokale omroepen bij Interactieve TV Lokale omroepen krijgen bij KPN Interactieve TV nu een nieuwe voorkeuzepositie.

Omroepen die nu bijvoorbeeld op kanaal 324 (tv) en 784 (radio) zitten, zoals Studio Rheden, verhuizen per 1 juli in de voorkeuzereeks naar een kanaal ergens tussen 1000 tot 1400.

Studio Rheden TV verhuist dan naar kanaal 1408. En Studio Rheden Radio verhuist van 784 naar 1108. Naast KPN veranderen hierdoor ook de kanaalnummers bij Telfort (witte afstandsbediening) en XS4ALL.

KPN wil geen andere kanaalpositie-range voor de lokale omroepen overwegen.

Bijvoorbeeld in de buurt van kanaalnummers van de regionale publieke omroepen.

KPN houdt vast aan nieuwe kanaalnummers
Daarmee blijft de vindbaarheid van de lokale publieke programmering bij KPN dus onzeker en erg onduidelijk.

Ook de lokale omroepen (OLON) en streekomroepen (NLPO) zijn ‘onaangenaam verrast‘ en ‘teleurgesteld’ over de doorvoering van de kanaalnummerwijzigingen van de KPN. “Wij blijven dan ook van mening dat deze kanaalnummerwijziging voor de lokale publieke omroepen een behoorlijke verslechtering oplevert van de vindbaarheid van de lokale publieke omroep bij KPN.”  [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten