‘Despacito’ veruit populairste zomerhit bij Sky Radio

Op de dag dat de zomer officieel begint, woensdag 21 juni, start op Sky Radio de ‘We Like The Summer Top 500’. Op de lijst, samengesteld door Sky Radio met hulp van de luisteraars, is veel gestemd op ‘Despacito’ van Luis Fonsi. Het nummer staat inmiddels ook al zeven weken op nummer 1 in de Top 40.

Uunco Cerfontaine, radio director Sky Radio: “Sinds een jaar of vijf worden Spaanstalige nummers steeds populairder. Voorheen kwam er hooguit eens per twee jaar een Spaanstalig nummer bovendrijven, maar inmiddels zien we deze nummers iedere zomer weer terugkomen in de hitlijsten.

De top 5 van de We Like The Summer bevat zelfs drie Spaanstalige nummers. Uiteraard draagt de taal bij aan het zomerse gevoel, ze doen je vaak direct denken aan tropische temperaturen, zon, zee en strand.”

Top 5
1. Despacito – Luis Fonsi
2. Duele El Corazón – Enrique Iglesias
3. Summer – Calvin Harris
4. I Took A Pill In Ibiza (Seeb Remix) – Mike Posner
5. Bailar – Deorro

De ‘We Like The Summer Top 500’ is van woensdag 21 juni tot en met zondag 25 juni dagelijks te horen tussen 09.00 en 17.00 uur. [Radiowereld.NL]