Riza Tisserand krijgt radioprogramma op Radio 1

Cabaretier, rapper en presentator Riza Tisserand krijgt een eigen programma op de publieke nieuwszender Radio 1. Vanaf 1 juli presenteert hij in de vroege weekendochtenden van 05.00 tot 07.00 uur het BNN-programma ‘Riza’. Tisserand vervangt ‘Luc Sarneel’. De redactie van ‘Riza’ wordt gedaan door talenten van de BNN-VARA Academy.

De redactie van ‘Riza’ wordt gedaan door mensen van de Bnn-Vara Academy. Riza: “Ik vind het heel belangrijk dat talenten een kans krijgen om zich te ontwikkelen, maar ook lekker kunnen freaken.

Nieuwe manieren bedenken om radio te maken. Als presentator ga ik hen daarin begeleiden. Daarnaast zijn de talenten van groot belang voor de toon van het programma: ik wil een jonger geluid laten horen dan gebruikelijk is op NPO Radio 1.

Riza, voorheen te horen bij de lokale omroep FunX, wil in zijn programma andere zaken laten horen dan je door de week op Radio 1 hoort:

“Het programma is in het weekend, dat gevoel wil ik de luisteraar geven. Er is een ontspannen sfeer met nieuws dat door de week minder aan bod komt, onderwerpen die een jongere generatie aanspreken, en gasten die je normaal niet snel op NPO Radio 1 hoort. Er mag goed gelachen worden, maar een serieus gesprek wordt niet geschuwd.” [Radiowereld.NL]
Foto: BNN