Ujala Radio staakt uitzendingen op FM in Den Haag

De multiculturele zender Ujala Radio is niet langer op FM te ontvangen in de regio Den Haag. Ujala zond in de Hofstad uit op 98.0 FM, maar op deze frequentie is nu weer Decibel te horen.

Sinds september 2014 was Ujala in Den Haag op 98.0 FM te ontvangen. Het station had hiervoor een productie-overeenkomst met vergunninghouder Young City Media (Decibel). In ruil hiervoor mocht Radio Royaal, en later Radio 8FM Randstad, in Amsterdam uitzenden op 90.1 FM. Deze frequentie behoort tot het FM-pakket van Ujala.

Vanaf september worden de regels voor het gebruik van FM-kavels voor verschillende programma’s aangescherpt en wordt het verboden om netgebonden frequenties te gebruiken voor het uitzenden van verschillende programma’s. De 98.0 FM in Den haag is een netgebonden frequentie van het kavel B01 van Decibel. Naast een zender in Den Haag bestaat dit kavel uit een zender in Amsterdam (98.0 FM) en Alkmaar (98.3 FM).

Door de wijziging is Decibel nu weer dubbel op FM te ontvangen. Naast 98.0 FM is het station ook op 99.4 FM te ontvangen. Ujala blijft in Den Haag via de kabel en DAB+ te ontvangen. [Radiowereld.NL]