Giel Beelen neemt zondag na twintig jaar afscheid van 3FM

Zondagavond is Giel Beelen voor het laatst te horen op de publieke popzender 3FM. Eind 2016 maakte de best betaalde deejay van 3FM zijn laatste ochtendshow op 3FM. Hij verhuisde naar het weekend. En vandaag komt daar ook een einde aan. De inmiddels 40-jarige deejay neemt afscheid van de jongerenzender.

Giel Beelen neemt zondag na twintig jaar afscheid van 3FM Het vertrek van Beelen werd afgelopen week bekend toen 3FM de nieuwe programmering presenteerde. Beelen stond daar niet meer in.

Zijn contract met BNN-VARA wordt ook beëindigd. Wat Beelen na zijn vertrek gaat doen is niet bekendgemaakt.

Zijn laatste uitzending komt zondagavond live vanuit Rotown Rotterdam. Dat zal gebeuren tijdens de releaseparty van het nieuwe album Colossus van Triggerfinger.

Giel Beelen was bijna twintig jaar lang een bekend gezicht bij 3FM. Beelen wilde altijd graag opvallen en in de media komen. Dat is hem ook erg vaak gelukt door bijvoorbeeld op het podium zijn broek uit te trekken of door naakt in een commercial te verschijnen.

Hij deed echt alles om in het nieuws te komen. Hij liet zich bijvoorbeeld in de uitzending oraal bevredigen door een call-girl. Maar hij gebruikte ook in de uitzending harddrugs om te kijken wat er daarna gebeurde.

Maar de deejay ging nog veel verder, hij noemde het boek ‘Mein Kampf’ in een interview het meest indrukwekkende boek dat hij kende, omdat hij het interessant vond het werk van een geestelijk gestoorde te lezen. Ook liet hij luisteraars brieven met poeder naar de KRO sturen.

Maar hij deed ook leuke dingen. Hij deed een gooi naar het wereldrecord non-stop radiomaken en hij zette samen met 3FM de benefietactie Serious Request op de kaart. Door het vertrek van Beelen komt er ook weer extra geld vrij bij 3FM. Naar verluidt harkte Beelen 560.000 euro per jaar bij elkaar. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten