Search
Close this search box.

Finale WK triatlon live bij de NOS op NPO 1

De complete wereldtop bij de triatlon strijkt komend weekeinde neer in Rotterdam voor de finale van de ITU World Triathlon Series, verdeeld over verschillende categorieën. Het is het slot van een serie van negen wedstrijden die plaatsvonden over de hele wereld. Het WK Triatlon is live te volgen tussen 13.00 en 17.50 uur op NPO 1.

Zaterdag strijden de elite-atleten om de wereldtitel op de olympische afstand: 1500 meter zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen.

De NOS is er live bij als de mannen en de vrouwen de klassieke onderdelen afwerken op het parcours aan de Kop van Zuid, het Scheepvaartkwartier en rond de Euromast. Even na 13.00 uur duiken de mannen de Maas in.

Dde vrouwen starten rond 15.50 uur. De Nederlandse hoop bij de vrouwen is gevestigd op Rachel Klamer, die bij de wedstrijd in Edmonton (Canada) als zesde eindigde. Het commentaar bij de beelden komt van Herbert Dijkstra. Oud-triatleet Guido Gosselink schuift aan voor de technische details. [Radiowereld.NL]
 

Gerelateerde berichten