Kink FM aast voor terugkeer op FM-frequenties

Kink FM keert vooralsnog alleen terug als volwaardig radiostations als het de beschikking krijgt over FM-frequenties. Dit meldt het radiostation in een filmpje op YouTube. De kans dat dit lukt lijkt reëel, want binnenkort worden er enkele regionale FM-frequenties geveild.

In april 2016 maakte Jan Hoogesteijn bekend plannen te hebben om Kink FM te laten terugkeren. Het station was vijf jaar daarvoor wegbezuinigd door de vereniging Veronica.

Nog altijd wordt er achter de schermen hard gewerkt aan de reïncarnatie van Kink FM. Om als voorwaardig radiostation terug te keren heeft de zender FM-dekking nodig, zo laat Kink FM in een video weten.

We willen het niet halfslachtig als internet-only station terugkomen. Dat is – nu nog – zinloos en zakelijk onverantwoord. Kink op FM, dat is dus het streven.

De kans dat dit gaat lukken lijkt reëler dan ooit. Zo loopt momenteel de aanmeldprocedure voor de veiling van FM-frequenties in de Achterhoek en de kop van Noord-Holland.

Later dit jaar worden er ook nog FM-frequenties in Twente, Deventer, Amersfoort en de Randstad geveild. Deze werden in het verleden gebruikt door RADIONL en Fresh FM. [Radiowereld.NL]