Search
Close this search box.

Australië: Hit netwerk kaapt middagduo bij KIIS weg

De strijd tussen de Australische radiogroepen ARN en SCA is opnieuw opgelaaid. En dat zorgt voor een flinke stoelendans. Belangrijkste transfer is dat SCA het middagduo van KIIS, eigendom van ARN, heeft weggekaapt voor haar eigen Hit netwerk.

Australië: Hit netwerk kaapt middagduo bij KIIS weg Nadat Hamish Blake en Andy Lee, het populairste radio duo van Australië, eind vorig jaar bekend maakte te gaan stoppen, was de grote vraag: wie gaat hen vervangen?

Southern Cross Austereo (SCA) kan zich namelijk niet nog een zeperd veroorloven op het kwakkelende 2Day FM in Sydney.

Eerste klap een daalder waard
Sinds Australian Radio Network (ARN) eind 2013 het populaire ochtendduo Kyle Sandilands en Jackie O Henderson wegkaapte bij rivaal 2Day FM voor haar eigen nieuwe hitzender KIIS 1065 is het marktaandeel van 2Day FM in elkaar gestort. En het wil maar niet lukken om de cijfers omhoog te krijgen. Ook ochtendshow nummer 4 in 4 jaar tijd wil niet echt aanslaan.

Wie kaatst…
Hamish & Andy zorgden nog voor enigszins goede cijfers in de middag op 2Day FM, maar nu het duo eind van het jaar stopt, moest SCA op zoek naar waardige opvolgers. Dit keer heeft SCA dezelfde tactiek als ARN gevolgd: koop gewoon het middagduo bij je grootste concurrent weg.

En dus verhuizen Dave “Hughesy” Hughes en Kate Langbroek begin volgend jaar van KIIS 1065 naar 2Day FM. Zij gaan hier de middagshow van 16.30 tot 18.30 uur presenteren.

De middagshow met Hughesy en Kate is momenteel ook te horen op onder meer KIIS 101.1 in Melbourne en 96FM in Perth. Ook in deze steden verhuist het duo naar de hitzenders van SCA: The Fox en Hit 92.9. In totaal zullen Hughesy en Kate op ruim 40 radiozenders van het zogenaamde Hit netwerk in Australië te horen zijn.

…kan de bal verwachten
ARN heeft inmiddels al de opvolgers van Hughesy en Kate bekendgemaakt. Vanaf januari 2018 zijn Will McMahon en Woody Whitelaw te horen tijdens de avondspits op het gehele KIIS netwerk. Saillant detail is dat Will & Woody momenteel de dagelijkse ochtendshow op Hit 92.9 in Perth presenteren.

Maar ook in Melbourne zijn het geen onbekenden, want tot afgelopen zomer presenteerde het duo een ochtendshow in het weekend op The Fox. En zo kaapt ARN weer een duo bij rivaal SCA weg.

Overigens wijzigt ARN in Melbourne niet alleen de middagshow bij KIIS 101.1, maar ook de ochtendshow. Matt Tilley en Meshel Laurie moeten het veld ruimen voor Jason ‘Jase’ Hawkins en Polly ‘PJ’ Harding. Momenteel zijn Jase en PJ nog elke middag op het hitnetwerk ZM in Nieuw-Zeeland te horen.

Met een nieuwe ochtend- en middagshow wil KIIS 101.1 een jonger publiek aantrekken. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten